Cooking Day. Zagraniczni studenci gotowali w Opolu

Dział: Opole

Feijoada a Portuguesasa, tortilla de patatas, salmiakki - takie przysmaki znalazły się na stole podczas kulinarnej imprezy organizowanej dla zagranicznych studentów rozpoczynających naukę w Opolu.

W tym roku do Opola przyjechało 56 żaków głównie z Turcji, ale także z Portugalii, Niemiec, Litwy i po raz pierwszy w tym roku z Finlandii.

Studenci tradycyjnie zorganizowali sobie imprezę kulinarno-kulturalną w Sokratesie - akademiku Politechniki Opolskiej.

Na stole oprócz naszych polskich przysmaków jak sałatka jarzynowa, krokiety i sernik znalazły się: Feijoada a Portuguesasa (zupa z mięsa i fasoli), tortia de patatas (placek z ziemniaków i jajka) oraz salmiakki (anyzkowe słodycze z Finlandii).

Źródło: nto.pl

ostatnia zmiana: 2011-02-23
Komentarze
Polityka Prywatności